Giften en donateurs

Uw giften en donaties

Draagt u de VoedselbankPlus Leidsche Rijn een warm hart toe? En wilt u ons steunen? We zijn super blij met alle vormen van hulp. U steunt ons bijvoorbeeld door vrijwilliger te worden, geld of voedsel te doneren, een inzamelingsactie te houden of een verwenactiviteit te organiseren.

De VoedselbankPlus Leidsche Rijn is 100% afhankelijk van giften in natura zoals levensmiddelen als ook financiële giften. Hoe groot of klein ook.

Direct doneren? Scan de QR code om direct een bedrag over te maken. Lees onder “Giften in Geld” wat wij met de donaties zoal doen.

Primaire levensbehoeften

Wekelijks krijgen we levensmiddelen en andere producten aangeboden, daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.
– We nemen alleen verpakt voedsel / producten aan die ongeopend zijn. 
– Koel- en versproducten moeten voldoen aan temperatuur en/of houdbaarheidseisen; in verband met de gezondheid wordt hier altijd nauwkeurig naar gekeken. 
– Houdt goed rekening met de houdbaarheid voordat u iets aanbiedt. Onze koeling heeft tevens beperkte ruimte. Bij grote gift verse producten graag met ons afstemmen.

VoedselbankPlus Leidsche Rijn adviseert: geef voedsel dat u zelf ook nog zou eten.
En hoe verleidelijk het is om veel ‘verwen’ voedsel te geven, het zijn juist de gezonde basisproducten die we altijd nodig hebben en erg blij mee zijn. Denk hierbij ook aan: verse groenten en fruit (enkel wanneer u dinsdagochtend langs kunt komen om te doneren), vlees- en/of visconserven, houdbare melk, koffie, ontbijt-/lunch producten.

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met VoedselbankPlus Leidsche Rijn. Ook voor het wanneer afgeven van uw giften.

Andere producten, zoals kleding of speelgoed, kunnen wij niet aannemen. Daarvoor verwijzen wij u graag naar bijvoorbeeld
Kringloopwinkel Emmaus in Parkwijk en Haarzuilens. Informatie op hun website Speelgoedbank De Meern. Informatie op hun website.

Giften in geld

Met giften in geld zijn we altijd extra blij. Dan kunnen we namelijk kopen waar in de voorraad extra behoefte aan is. Of bij een bevriende ondernemer eens tegen een schappelijke prijs verse producten zoals verse groente, fruit of vlees kopen.

Behalve het kopen van voedsel heeft de voedselbankPlus ook te maken met vaste lasten. Dat zijn bijvoorbeeld huur, gas/water en licht of verzekeringen. Verder moeten we soms iets aanschaffen zoals een vriezer.

Donaties kunt u overmaken op rekeningnummer:
Rabobank NL62 RABO 0175829578
t.n.v. Stichting VoedselbankPlus Leidsche Rijn

Of via deze QR-code direct overmaken:

Actie organiseren

Wilt u zelf een actie organiseren met uw bedrijf, buurt of school? Of heeft u een ander idee om onze cliënten te steunen? Bel of mail dan eerst even met VoedselbankPlus Leidsche Rijn: de vrijwilligers bespreken dan of uw idee haalbaar is en of het past in de planning en voorraadruimte.

Goed om te weten

  • Breng uw producten zelf naar de VoedselbankPlus Leidsche Rijn toe; voor onze vrijwilligers is het erg lastig om spullen ergens op te halen.
  • Na januari is het altijd rustig: het is handig als er dan een actie wordt opgezet.
  • Als u met uw buurt of bedrijf een actie onderneemt, dan stelt VoedselbankPlus Leidsche Rijn één vast aanspreekpunt erg op prijs.

Vaste donateurs bedankt

Natuurlijk willen we ook onze vaste donateurs bedanken voor de vaak jaren lange samenwerking d.m.v. acties en donaties

Kerken in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern

Scholen basis- en voortgezet onderwijs in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern

Kinderdagverblijven in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern

Vrouwelijke Ondernemers Leidsche Rijn – VOL

Rotary Haarzuylens

Mixed Lions Utrecht Novum

Lions Vleuten de Meern 

Emmaus

Rabobank (stimuleringsfonds)

Albert Heijn Vleuten en Terwijde

Plus Supermarkt

Banierhuis

RRH installatietechniek 

Karma coaching

We test iT 

Time2bYou

Attent Notaris

Roodschrijft 

Tekstbureau Doppie

Mariska Hoffland | reclame en vormgeving

Vineyard Catering

Ondernemers Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern

Buurtbewoners Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern

 

Rotary Haarzuylens