Voor wie en aanmelden

Voor wie, welke hulp en aanmelden

Voor wie

VoedselbankPlus Leidsche Rijn is er voor mensen in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern of Haarzuilens die onder of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren.

Welke hulp

Mensen die aan onderstaande criteria voldoen, krijgen als noodhulp elke week de mogelijkheid om zelf in de sociale winkel in Leidsche Rijn primaire levensmiddelen via een puntensysteem te verkrijgen.

Ook kunnen ze tijdens openingsuren met vragen, voor een luisterend oor of kop koffie terecht bij de vrijwilligers van de VoedselbankPlus Leidsche Rijn.

Criteria voor cliënt VoedselbankPlus Leidsche Rijn

Om in aanmerking te komen voor een wekelijkse winkelmogelijkheid in de sociale winkel hanteert VoedselbankPlus Leidsche Rijn een aantal criteria omtrent specifieke inkomenseisen.

Let op, onderstaande wordt niet besproken met de VoedselbankPlus Leidsche Rijn, maar door de cliënt zelf geregeld met een schuldhulpverlener/buurtteam

Het uitgangspunt is het besteedbare inkomen dat mensen maandelijks overhouden voor voeding en kleding nadat vaste lasten zoals huur, gas/water/licht en verzekeringen betaald zijn. Naar elke persoonlijke situatie wordt gekeken.

Wat is het normbedrag van de voedselbank?

Ben je bijvoorbeeld alleenstaand en houd je minder dan € 300,- per maand over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 300,- is ons normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

Voor ieder extra gezinslid komt er € 110,- bij.
Voor een gezin met 2 kinderen is het normbedrag dus € 630,- per maand.
De normbedragen zijn per maand.
De hoogte hangt dus af van de grootte van je gezin.

Aanmelden

Aanmelden als cliënt voor de VoedselbankPlus Leidsche Rijn gaat enkel via een hulpverlener. Mocht u er nog geen hebben, kunnen wij u daarmee helpen. De hulpverlener mailt ons de benodigde informatie. Vervolgens hoort u via de hulpverlener of u terecht kunt en zo ja, wanneer.

Wel kunt u als cliënt een halfjaarlijks gesprek verwachten waarin we kijken of er iets is gewijzigd in uw situatie.

Hoe lang hulp

Elke zes maanden wordt getoetst of de hulp nog steeds noodzakelijk is.
VoedselbankPlus Leidsche Rijn hanteert in principe een deelname van maximaal een jaar.

Wij ons houden aan de normen van Voedselbanken Nederland.

Gegevens 

E-mail
voedselbankplusleidscherijn@gmail.com

Adres
Svend Asmussenpad 3
3543 GJ Utrecht  (Terwijde)

Openingstijden
Dinsdag  13:00 t/m 16:30 uur.

Telefoon
Alleen tijdens openingstijden (10.00 – 17.00 uur): 06 21492637

Coördinator
Sabiet Balwant-gir