Sociale Winkel

Sociale winkel

Vanaf 1 mei 2021 heeft de VoedselbankPlus Leidsche Rijn een nieuwe locatie gevonden aan het Svend Asmussenpad 3 in Terwijde en gaat als sociale winkel verder.
Deze locatie werkt als een supermarkt. De producten zijn uitgestald in onze winkel, waarbij u zelf mag kiezen welke producten u mee wilt nemen in het voedselpakket. Hiervoor werken wij met een puntensysteem.

Bij uw eerste bezoek in onze winkel, informeren wij u hier graag over hoe het systeem werkt.

Puntensysteem

In de supermarkt wordt gewerkt met een puntensysteem. Alle producten uit de winkel krijgen een waarde in punten (over het algemeen tussen de 1 en 3 punten per artikel). Op basis van uw gezinsgrootte krijgt u per week punten toegekend, 20 punten voor een eenpersoonshuishouden, oplopend tot 40 punten voor een huishouden van 5 personen of meer.

Met deze punten kunt u zelf producten kiezen uit de winkel. De overgebleven punten kunnen niet worden meegenomen naar de volgende week. Om te zorgen dat de producten eerlijk verdeeld worden over de cliënten kan het zijn dat u maximaal een of twee stuks van een product per keer mag meenemen. Afhankelijk van het aanbod kunnen producten ook gratis worden aangeboden. Daarnaast zullen er wekelijks items te koop worden aangeboden voor een klein bedrag.

Omdat we gezond eten belangrijk vinden wordt verse groente en fruit voor 1 punt aangeboden en is het dus goedkoop. Om te zorgen dat iedereen hier gebruik van kan maken, hanteren we ook hier een maximum wat meegenomen kan worden. Vanwege aanbod kan dit wekelijks verschillen.

Plus: advies en aandacht

Naast voedsel via de sociale winkel biedt VoedselbankPlus Leidsche Rijn ook sociaal en juridische ondersteuning. Maar is het ook een ontmoetingsplek. Bij Stichting VoedselbankPlus Leidsche Rijn staat aandacht voor de cliënten bij de vrijwilligers centraal.

Openingstijden

De winkel is open
dinsdag tussen 13:00 en 16:30 uur
woensdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

U moet persoonlijk langskomen.
Om iedereen de ruimte te geven rustig te winkelen, maken wij met u een afspraak over de tijd waarop u langskomt.

Adres:
Svend Asmussenpad 3
3543 GJ Utrecht           Dit is Terwijde vlakbij het winkelcentrum